عاقبت سبک شمردن نماز از منظر فاطمه زهرا (س)

کی از گناهان، استخفاف نماز یعنی سبک شمردن نماز است. نماز نخواندن یک گناه بزرگ است، و نماز خواندن اما نماز را خفیف شمردن، استخفاف کردن، بی اهمیت تلقی کردن گناه دیگری است. پس از وفات امام صادق علیه السلام ابوبصیر آمد به امّ حمیده تسلیتی عرض کند. امّ حمیده گریست. ابوبصیر هم که کور بود گریست.بعد امّ حمیده به ابوبصیر گفت:ابوبصیر! نبودی و لحظه ی آخر امام را ندیدی؛ جریان عجیبی رخ داد. امام در یک حالی فرو رفت که تقریباً حال غشوه ای بود. بعد چشمهایش را باز کرد و فرمود:تمام خویشان نزدیک مرا بگویید بیایند بالای سر من حاضر شوند.ما امر امام را اطاعت و همه را دعوت کردیم. وقتی همه جمع شدند، امام در همان حالات که لحظات آخر عمرش را طی می کرد یکمرتبه چشمش را باز کرد، رو کرد به جمعیت و همین یک جمله را گفت:اِنَّ شَفاعَتَنا لا تَنالُ مُستَخِفّاً بِالصَّلوهِ هرگز شفاعت ما به مردمی که نماز را سبک بشمارند نخواهد رسید. این را گفت و جان به جان آفرین تسلیم کرد.”

سبک شمردن نماز

آثار وعواقب بی توجهی به نماز

در باب آثار و عقوبات بی توجهی به نماز الله علیها از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم، سوال کرد:« فقالت:یا ابتاه ما لمن تَهاون بصلاته من الرجال و النساء ». از رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلـم پرسیدند:کسی که نمـازش را سبک می شمارد چه زن باشد و چه مرد باشد، آنهایی که نمــازشان را سبک می شمارند چه هست بر ایشـان.

این سبـک شمردن صحبتهای مختلف دارد یعنی:یکی این است که در اول وقت نماز نخواند، یکی این است که در موقع خـــواندن نمـاز زیاد به آداب و حـدودش مقیـد نباشد، سعی نکند که آن شرایـط فضیلت را مراعات کند، بطور کلـی سبک بشمارد. یکی از صور سبک شمردن تاخیر از اول وقـت است ولی ممکن است یکی در اول وقت هم بخواند ولی به شرایط آداب و حدودش چندان پا بنـد نشود، با عجله بخواند، حضـور نداشته باشد. در اینجا حضرت زهرا سلام الله علیهــا سوال می کند که کســی که نمــازش را سبک بشمارد چه می شود؟

رسول خدا (ص) فرمود:ای فاطمه جان! هر کسی از مردان و زنان نمازش را سبک بشمارد،خداوند او را به پانزده بلا مبتلا می سازد. (شش مورد در دنیا، سه مورد در وقت مرگ، و سه مورد آنها در قبر و سه مورد در قیامت)

عاقبت سبک شمردن نماز طبق گفته های پیامبر

 اما آن شش بلایی که در دنیا دامنگیرش می شود:

۱. خداوند برکت را از عمرش می برد.

۲. خداوند برکت را از رزقش می برد .

۳. خداوند عز و جل سیمای صالحین را از چهره اش محو می کند.

۴. هر عملی که انجام می دهد پاداش داده نمی شود .

. دعایش به آسمان نمی رود .

۶. بهره ای از صالحین برای او نیست .

 اما آن سه بلایی که هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد:

۱. ذلیل از دنیا می رود.

۲. هنگام مرگ در حال گرسنگی خواهد بود.

۳. تشنه از دنیا خواهد رفت، اگر چه آب نهرهای دنیا را به او بدهند .

o اما آن سه بلایی که در قبر دامنگیرش می شود:

۱. خداوند ملکی در قبر برای او می گمارد تا او را زجر دهد.

۲. قبرش برای او تنگ خواهد شد.

۳. گرفتار ظلمت و تاریکی قبر خواهد شد

اما آْن سه بلایی که در روز قیامت گرفتارش خواهد شد:

۱. خداوند ملکی را موکل می سازد تا او را با صورت بر زمین بکشد، در حالی که خلایق تماشا می کنند.

۲. محاسبه اعمالش به سختی انجام می شود .

۳. خدا به نظر لطف به او نمی نگرد و برای اوست عذاب همیشگی.

مسند فاطمه الزهراء،ص۲۳۵

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس